Kamp

In 1964 ging Jong Nederland HDL voor het eerst op kamp met als bestemming Uden. Op dit kamp waren maar liefst 16 leden 5 leiding. Door de jaren heen groeide het aantal leden en leiding flink en ook de bestemmingen gingen steeds verder weg van het thuishonk. Met kampen in Arcen, Hoenderloo en Teteringen is geen bestemming in Brabant (en net daar buiten) te ver voor de avonturiers van Jong Nederland HDL.
In 2024 zal het kamp plaatsvinden van zaterdag 6 juli t/m vrijdag 12 juli in …

Benieuwd naar een samenvatting van vorig kamp? Lees hier het verslag van het kamp van 2023 terug

Of ben je benieuwd naar foto’s van het kamp? Kijk dan hier voor de foto’s van Jong Nederland

Tijdens een kamp van Jong Nederland HDL gaan we helemaal back to basic. Slapen in tenten, naar de wc gaan op een hudo en het maken van een kampvuur zijn elk jaar weer aan de orde. Op de maxioren na fietsen alle leden, begeleid door leiding, met behulp van een routebeschijving naar het kampterrein. Zodra ze daar aan komen beginnen ze meteen met het opzetten van hun tent. 

Elke ochtend, middag en avond eten we gezellig met zijn allen in de grote eettent. Bij het ontbijt en de lunch smeren de kinderen hun eigen brood en het avondeten wordt door de kookstaf bereid. 

Tijdens kamp hebben we een programma vol met leuke activiteiten. Zo is er jaarlijks op zondag een miniorendag, waarbij onze jongste leden een dagje komen kijken. Op de maandag is het tijd voor een loopspel boordevol activiteiten en een te gek nachtspel. Op dinsdag gaat elke groep afzonderlijk op avonturendag, zij gaan dan met hun eigen groep een grote activiteit doen en slapen op een ander terrein. Woensdag middag is het tijd om lekker te gaan zwemmen en op donderdag staat de bonte avond op het programma. Vrijdags is het kamp helaas alweer afgelopen en beginnen de leden aan de fietstocht terug naar huis.

Het zomerkamp wordt door de meeste leden en leiding gezien als de leukste activiteit van Jong Nederland HDL en is echt iets om meegemaakt te hebben!

het volgende kamp is al over