Veiligheid

Veiligheid, in de breedste zin van het woord, is erg belangrijk binnen Jong Nederland HDL. Op deze pagina lees je er meer over.

Vrijwilligers

Om zeker te weten dat de vrijwilligers van Jong Nederland met de juiste intentie betrokken zijn bij de vereniging, vragen we hen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te dienen en een gedragscode te ondertekenen. Deze gedragscode is na te lezen in de bijlage die onderaan deze pagina te vinden is.

Verzekering

Jong Nederland HDL is WA verzekerd. In geval van schade geldt een eigen risico. Verder is er een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Ook tijdens kampen is deze verzekering van kracht.

Vertrouwenspersonen

Daarnaast zijn er binnen Jong Nederland HDL twee vertrouwenspersonen; Teun en Bram. Bij hen kunnen leden, ouders en betrokkenen terecht met vragen, verhalen, opmerkingen en klachten. 
In de meeste gevallen is het gemakkelijker om direct naar je eigen leiding of de leiding van de activiteit te gaan, zodat er meteen naar een oplossing gekeken kan worden. Vind je dit moeilijk, dan mag je altijd contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Onderwerpen kunnen met Teun of Bram worden besproken zonder dat dit (direct) in het bestuur of in het leidingsbestel wordt voorgelegd. Er is echter in sommige gevallen wel sprake van een meldplicht en onderwerpen worden indien nodig anoniem voorgelegd. Meer hierover is in de bijlage te lezen.

Teun; voorzitter@jongnederlandhdl.nl
Bram; bram_van_leeuwen@live.nl

Zie onderstaande bijlages voor meer informatie:

Meldprotocol 

Meldprotocol.pdf

Gedragscode voor vrijwilligers

gedragscode_vrijwilliger_jong_nederland-1.pdf

Toelichting gedragscode Jong Nederland

toelichting_gedragscode_jong_nederland.pdf